teisipäev, 3. november 2009

Kilu võileivatort

2pk vürtsikilu
1pk toorjuustu
1,5 Fazeri musta leiba
5 keedetud muna
till
murulauk
majoneesi
piima

Kaunistamiseks:
jäta mõned vürtsikilud
1 muna
till
kirsstomat
porrulauk

Vürtsikilu, muna ja toorjuust purusta saumiksriga või köögikombainis nii kaua kuni tuleb ühtlane mass (pasteet). Lisa maitse järgi majoneesi, tilli, murulauku ja sega.
Leivalt lõika ära ääred. Lao kiht leiba, pintselda üle piimaga, määri peale segu, siis jälle leib, piim, segu jne. Kõige pealmine kiht segu. (tegin tordi suurusega 2x3x4)

Kõige pealmiseks kihiks võib teha ka munasegu. Selleks läheb vaja 3muna ja majoneesi (soovi korral ka toasooja võid). Purusta ja sega saumiksriga kuni on ühtlane mass. Lisa maitse järgi soola ja pipart.

Kaunistamine: Porrulauk lõika hästi peenikesteks tükkideks, samuti ka muna ja soovi korral kilu. Raputa tordile. Lisa ka till ning kõige peale pane pooleks lõigatud kirsstomatid.

Pane võileivatort 3h'ks külmkappi ja peale seda on tort meeldivalt läbi imbunud :)

Retsept: neiukene

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar