kolmapäev, 7. oktoober 2009

Lihtne lasanje


9 lehte lasanjeplaate
800 g hakkliha
3 sibulat
4 küünt küüslauku
2 purki tomatipastat (mina teen 1purk tomatitpastat ja 1purk purustatud tomateid, võib ka värskeid tomateid panna)
200g riivjuustu
200g mozzarellat
Rosmariini
Soola
Pipart
Basiilik
Pune (kasutan pizzamaitseainet, kus enamjaolt ongi pune)

Haki küüslauk, sibul, rosmariin ning prae läbi. Lisa hakkliha. Maitsesta soola, pipra ja punega. Kui hakkliha pruun, lisa tomatipasta. Hauta 15-20min.
Määri ahjuvorm oliivõliga. Laota kiht lasanjeplaate, hakklihasegu, riivjuust, viilutatud/tükeldatud mozzarella, basiilik. Järgmine kiht samamoodi. Kõige peale jääb hakklihasegu, mozzarella, riivjuust, basiilik. Ahjus 200kraadi juures u 30min.

Neiukese soovitus:
Mulle meeldib, kui lasanjeplaadid on enne pehmeks keenud. Kui vesi keema läheb, siis plaadid ükshaaval sisse ja 2min keeta. Välja võtta ettevaatlikult ükshaaval ja küpsetuspaberile ritta laduda. Kui lasanjeplaadid teineteise peale laduda siis kleepuvad nad kokku ja on raske lahti saada.

Retsept: Neiukene

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar