Valmistusaeg: 20 minutit + 4 tundi külmas
Põhi:
160 g kondenspiimamaitselisi küpsiseid
90 g võid
100 g lehmakomme ( 5 tk)
Täidis:
200 g lehmakomme
400 g maitsestamata toorjuustu (nt Philadelphia)
4 dl vahukoort
400 g kohupiimapastat
1 sl vanillisuhkurt
1 dl suhkrut
5 želatiinilehte
5 sl vett
Kaste:
150 g lehmakomme või iiriseid
200 ml vahukoort
Purusta küpsised ja lehmakommid köögikombainis. Lisa sulatatud või ja suru küpsetuspaberiga kaetud 24- 26 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane täidise valmistamise ajaks külma. Vahusta koor ja jäta ootele. Pane zelatiinilehed likku 5-10 minutiks. Tükelda samal ajal lehmakommid. Kuumuta vesi keemiseni. Pigista lehed veest kuivaks ja tõsta keeva vette, sega lahustumiseni ja jäta mõneks minutiks jahtuma. Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga. Vahusta juurde kohupiimapasta ja lõpuks ka vahustatud koor. Sega hulka kommitükid ja pidevalt segades niristades jahtunud zelatiin, kummuta kiirelt vormi. Pane neljaks tunniks kuni üleöö külma. Kastme valmistamiseks pliidil nõrgal kuumusel sulata kommid koores. Kui kaste jääb liiga paks võid lisada piima.
Retsept: Põhjanaba
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar