
Tainas:
1,5 dl kakaopulbrit
2,5 dl suhkrut
5 dl jahu
2 tl soodat
näpuotsatäis soola
2,5 dl vett
2,5 dl jogurtimajoneesi
1 tl vanillsuhkrut
Sega kuivained omavahel ja siis lisa majonees ja vesi. Sega hästi läbi. Jaga tainas kahte võiga määritud 24cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 175C juures 25 minutit. Keera ahjul kuumus maha, võta põhjad välja ja lase vormis jahtuda 10 minutit. Laota ühele põhjale 150gr piparmünditäidisega šokolaadi (After Eight või Fazer Mint) ja tõsta see sooja ahju tagasi. Lase šokolaadil 3-5 minutit sulada, võta siis ahjust välja ja pane peale teine põhi ning lase koogil jahtuda.
Glasuur:
6 spl kakaopulbrit
2 dl suhkrut
1 dl piima
80 gr võid
1 tl vanillsuhkrut
Glasuuri valmistamiseks sega potis kakaopulber, suhkur, piim ja või. Lase segu pidevalt segades keema, siis vähenda kuumust ja kuumuta veel 3 minutit. Võta pliidilt, lase 3 minutit jahtuda ja sega hulka vanillisuhkur. Määri jahtunud koogile.
Põhjanaba soovitusi: *Kui sa pole just suurim piparmündi fänn, siis glasuuri tuleb antud kogustega nii palju, et vabalt võib seda piparmündišokolaadi asemel põhjade vahele määrida. *kook on eriti maitsev alates teisest päevast
Retsept: šokolaadiraamat / Põhjanaba
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar